Martinson: raha tikub veebifirmadesse

Väinu Rozental 22. mai 2011, 12:23

Kätte on jõudnud aeg, kus investorite huvi on nii suureks läinud, et veebiettevõtteid viiakse üksteise järel börsile, rääkis riskikapitalist Allan Martinson.

Äripäev küsis päevaküsimusena, kas sotsiaalvõrgustiku firmad on börsil uued tegijad. Päevaküsimuse ajendiks oli see, et neljapäeval hakati New Yorgi börsil kauplema suurima tööalase sotsiaalvõrgustiku LinkedIni aktsiatega.

„Viimase kolme-nelja kuu jooksul on õige mitu veebifirmat börsile läinud ja need firmad on juba pikka aega turul olnud,“ rääkis ASi Martinson Trigon Venture Partners juhtiv partner Allan Martinson. „Alles hiljuti on läinud mitu selle valdkonna Hiina firmat börsile. Vene suurim Yandex, kel samuti sotsiaalvõrgustiku elemendid olemas, läheb ilmselt aasta teises pooles.“

Martinsoni sõnul räägitakse ka näiteks Grouponi börsile minekust, samuti on Facebooki ümber spekulatsioone olnud. „Skype pidi ka minema, aga enne jõuti ära osta,“ lisas ta.

Martinsoni hinnangul veebifirmadel endil mingit murdepunkti otseselt pole. „Nad võiksid olla tegelikult eraomanduses tükk aega edasi,“ lausus ta. „Internetifirmad on vahepeal kõvasti kogunud nii käivet kui kasutajaid. Ümberringi on aga finantsinvestoritel nii palju raha ja huvi tekkinud, et on hakatud neid ettevõtteid üles ostma.“

Martinsoni kinnitusel on ka Martinson Trigon Venture Partners kogu aeg investeerinud sellesse valdkonda. „Aga meie tegeleme startup-firmadega,“ täpsustas ta.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. May 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing