Barnes & Noble astus vastu Amazonile

Rait Rebane 24. mai 2011, 22:43

Ühendriikide suurim raamatupoekett Barnes & Noble tutvustas täna uut Nook e-lugerit. Seade on eelkäijast märgatavalt kergem, õhem ja odavam ning seega konkureerib suurima online jaemüüja Amazoni Kindle e-lugeriga.

Täna avaldatud Nooki e-lugeril on eelkäijaga võrreldes palju uuendusi. Barnes & Nobeli tegevjuhi William Lynchi sõnul kestab seadme aku kaks kuud, on tuduvalt kergem ning hind on kukkunud 139 dollarini. Samuti rõhutas mees, et e-lugeri kasutamine on tehtud väga lihtsaks.

„Amazoni viimasel Kindlel on 38 nuppu ehk 37 nuppu rohkem kui uuel Nook’il,” võrdles Lynch, „uuel e-lugeril on 6 tolline puutetundlik ekraan, wifi ning sinna saab salvestada kuni 1000 e-raamatut.”

Vastulöögiks alandas Amazon Kindle hinda 25 dollari võrra, kuid soodushinnaga saab seadme osta tingimuse, et seadme ekraanile ilmuvad reklaamid.

Eelmisel reedel teatasBarnes & Nobel, et TV gigant Liberty Media Corp tegi ettevõttele ostupakkumise kogumahuga 1 miljard dollarit. Ettevõtte aktsia vastas uudisele hüppelise tõusuga. Teisipäeva pärastlõunaks on raamatumüüja aktsiahind kerkinud 3,55 protsenti 19,25 dollarini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. May 2011, 22:43
Otsi:

Ava täpsem otsing