Water Ser hiilis tagatisest mööda

Kadrin Karner, Alyona Stadnik 24. mai 2011, 06:40

Nõutud tagatise esitamata jätmine viis raskustesse torustikurajaja Water Ser Groupi tütarfirma objektil Sindis nii peatöövõtja kui ka allhankijad.

Mullu mais ehk kuu aega pärast hanke väljakuulutamist muutis Sindi Vesi linna vee- ja kanalisatsioonitorustike riigihanke tingimusi - varem nõuti enne lepingu sõlmimist täitmistagatise garantiid, muutuse järgselt tuli see esitada 28 päeva jooksul pärast lepingu allkirjastamist. Ehk konkursivõitja - raskustes torustikurajaja Water Ser Group tütarfirma Water Ser Lääne-Eesti OÜ - alustas töid garantiid esitamata.

Täitmistagatise garantii moodustab kuni kümnendiku hanke kogumahust ja selle eesmärk on tagada projekti ebaõnnestumisel summa eest võimalus korraldada näiteks uus riigihange või objekti vahepeal hooldada.

"Muutsime seda sellepärast, et muutusid SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) raamtingimused. See andis võimaluse minna tagasi selliste tingimuste juurde, mida kasutatakse rahvusvaheliselt," selgitas Sindi Vesi OÜ projektijuht Ranno Mellis.

Tänavu jaanuaris objektil töid alustanud Water Ser Lääne-Eesti on siiamaani täitmistagatise garantii esitamist edasi lükanud. Garantii puudumine on aga põhjus, miks aprillis ligi kuuks ajaks ehitus seiskus ning objekti saatus on ebaselge ka praegu - Water Ser Lääne-Eestil on aega nädal vajaliku tagatise esitamiseks. Vastasel juhul leping lõpeb ja kuulutatakse välja uus riigihange.

 Lugu pikemalt saad lugeda tänasest Äripäevast. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. May 2011, 16:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing