Pühapäev 23. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investeeringud Venemaale järsult kasvanud

Anu Jõgi 25. mai 2011, 16:32

Selle aasta esimeses kvartalis tehti Venemaale välisinvesteeringuid 44,3 miljardi dollari ulatuses, vahendab lenta.ru Venemaa statistikaametit.

Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga on see üle kolme korra rohkem, siis investeeriti 13,1 miljardit dollarit
 
Peamised riigid, kust investeeringud tulid, olid Küpros, Holland ja Luksemburg, suuremate investeerijatena on nimetatud ka Saksamaad, Hiinat, Suurbritanniat, Iirimaad, Jaapanit, Prantsusmaad ja USAd. Kõige rohkem investeeringuid tehti finantssektorisse, töötlevasse tööstusesse ja tooraine väärindamisse.

Eelmisel aastal sai Venemaa välisinvesteeringuid kokku 114,7 miljardi dollari ulatuses, mis on 40 protsenti rohkem kui eelnenud aastal.

Selle aasta alguses kavandasid Venemaa ametkonnad samme, et riiki rohkem investeeringuid meelitada. President Dmitri Medvedevi eestvedamisel loob korporatsioon VEB välismaiste otseinvesteeringute fondi, mis hakkab tegema ühisinvesteeringuid Venemaa majandusse koos erainvestoritega. Plaanide järgi eraldab riik 10 miljardit dollarit, et kümne aastaga Venemaale 60-90 miljardit dollarit investeeringuid saada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. May 2011, 16:32
Otsi:

Ava täpsem otsing