Helenius ostis soodsalt tehase

Romet Kreek 25. mai 2011, 13:22

Joakim Heleniuse osalusega Viisnurk omandas enampakkumisel varem 13 miljoniga müügis olnud kiudplaadivabriku nelja miljoni euro eest.

Püssi vabrik valmis 2009. aastal ning seiskus mais 2010. aastal. Vabriku ehitas OÜ MKT Holding ning vabriku sisseseade ja ehituse kogumaksumus oli rohkem kui 14,7 miljonit eurot (230 miljonit Eesti krooni). OÜ MKT Holding pankrot kuulutati välja 25. oktoobril 2010. aastal.

Vabrik oli esmakordselt enampakkumisel 27. detsembril 2010.a. hinnaga 200 miljonit krooni (12,8 miljonit eurot).

Viisnurga juhatuse esimehe Andres Kivistiku sõnul on Püssi kiudplaadivabriku ost ettevõtte jaoks strateegilise tähtsusega investeering. „Meil on Pärnus analoogne vabrik, mis töötab täisvõimsusel 24/7, aga me ei suuda rahuldada kogu potentsiaalset nõudlust. Kuna meie toodetele on olemas nõudlus, siis plaanime saavutada Püssi tehase täisvõimsuse käesoleva aasta hilissügiseks," ütles Kivistik.

Kivistik märkis, et Viisnurga on Püssi kiudplaadivabrikus võimalik toota aastas kuni 70 000 m3 kiudplaati ning tehase käive võiks sellest tulenevalt olla umbes 7-8 miljonit eurot. "AS-i Viisnurk jaoks tähendab see hüppelist käibekasvu ning aitab laiendada müügigeograafiat,“ lisas Kivistik.

Uue tootmisvõimsuse toel loodetakse kasvatada müüki Aasia ning Lääne-Euroopa klientidele, kellele Skandinaavia klientide kõrvalt Pärnu tehase toodangut lihtsalt ei jätku. "Kahe tootmisüksuse olemasolu võimaldab meil tooteportfell jaotada tehaste vahel nii, et saavutame suurima efektiivsuse ning suudame tõsta ka Pärnu tehase tootmismahu 55 000 kuupmeetrilt 65-70 000 kuupmeetrini.”

Tehas oli enampakkumisel juba eelmise aasta lõpus, kuid siis 13 miljoni eurose alghinnaga tehas ostjat ei leidnud,

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2011, 15:07
Otsi:

Ava täpsem otsing