Päiksepaistelise Hispaania tõsised linateosed

ÄP 27. mai 2011, 00:00

Seitsmendat korda toimuv Hispaania filmide nädal toob tänavu publiku ette kuus väärtfilmi, mille seas on nii väljamõeldud sisuga kui ka dokumentaalteoseid.

Nagu varasematelgi aastatel jõuavad filminädala raames ekraanile päikeselise Hispaania viimaste aastate hinnatuimad filmid.

Nii Tallinnas kui ka Tartus saab selle ja järgmise nädala jooksul näha näiteks Isaki Lacuesta filmi "Legend ajast". Tegu on dokumentaalfilmiga, mis jutustab loo mustlaspoiss Israst, kes pärast isa surma ei saa enam laulda, kuigi pärineb mustlaslauljate soost.

Mängufilm "Kurbuse piim", mille režissöör on Claudia Llosa, räägib aga loo Faustast, kes põeb haigust, mis uskumuse järgi antakse edasi nn kurbuse piimaga ehk raseduse ajal vägivalla all kannatanud naiste piimaga. Elades selle tõttu pidevas ebamäärases hirmus ja segaste tunnete meelevallas, peab Fausta toime tulema ema ootamatu surmaga. Filmi idee pärineb Peruu ajaloos aastatel 1980-1992 kestnud ja eelkõige Andide piirkonda puudutanud vägivaldsetest sündmustest.

Filmi "Fiktsioon" fookuses on arglik ja introvertne režissöör Alex, kes tahab lõpetada oma viimase filmi stsenaariumi. Otsides rahu ja inspiratsiooni, otsustab ta mõneks päevaks oma perest eemale Püreneedesse sõita. Sealses külakeses tutvub ta viiulikunstnik Mónicaga, kes on oma sõbrannaga sinna puhkusele läinud. Nende vahel tekib armastus ja Alex on sunnitud seisma silmitsi tunnetega, mida ta peab ohjes ja vaka all hoidma.

Veel heidavad kavas olevad filmid pilgu Euroopas reisimisele, laste ja vanemate vahelistele suhetele ja nende suhete jäljendamisele ning ühe inimese elu tähtsündmustele. Seansse juhatavad sisse Jekaterina Novosjolova, Iir Hermelin, Liisi Koikson jt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing