Hinnatõusu küsiv prügifirma aastaid ilusas kasumis

Kadrin Karner 28. mai 2011, 10:49

Kuressaare linnavalitsuselt 6,4-protsendilist prügiveo hinnatõusu taotlev OÜ Prügimees on vähemalt viimase kolme aasta majandusaruande järgi omadega igati plussis olnud.

Aasta-aastalt on kasum küll vähenenud, kuid miljonitesse ulatub see endiselt, kirjutas Oma Saar. Nii näitab näiteks ettevõtte 2008. aasta majandusaruanne, et aruandeaasta puhaskasum oli OÜ-l Prügimees 3,7 miljonit krooni. 2009. aastal oli lõplik kasum 2,63 miljonit ja mulluse aruandeperioodi kasum oli ühtekokku 1,17 miljonit krooni.

Dividendideks on seejuures viimastel aastatel makstud 1,7 miljonit, 3 miljonit ja 500 000 krooni.

Prügifirma on linnale põhjendanud tänavust hinnatõstmissoovi sellega, et tarbijahinnaindeksi tõus on 2009. aasta neljandast kvartalist kuni tänaseni olnud 6,4 protsenti ja just seetõttu tuleks Kuressaares kehtivaid prügiveohindasid, mis on püsinud muutumatuina poolteist aastat, tõsta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing