Põnevaid ideid ja vahvaid hooneid jagub

Liivi Tamm 31. mai 2011, 00:00

Viimastel aastatel on euroraha toel valmis saanud mitu vahvat objekti, mis pakuvad uudistamisrõõmu nii väikestele kui ka suurtele. Selles erilehes toome lugejani Suurgildi hoone ja maanteemuuseumi, kahe isikupärase ja hästi kujundatud muuseumi saamise loo.

Suurgildi hoone peibutab iidsete müüride, esimest korda külastajate silmadele avatud ajalookihtide ning põnevate interaktiivsete lahendustega.

Maanteemuuseumi näitusekeskkond Teeaeg kostitab külalise hinge põneva ja Eestis harukordse maasse kaevunud arhitektuuri, isikupärase graafilise betooni kasutamise ning askeldamist ja õppimist soodustavate eksponaatidega.

Tänapäeva inimene on emotsioonide üleküllusega harjunud ja teda tavaline vitriinijada enamasti ei köida. Sestap otsivad muuseumid endale uut ja atraktiivset nägu. Sellist, mis meelitaks suuri ja väikseid.

Teadmised uuest ja vanast on kergemini omandatavad mängu kaudu. Moodsad muuseumikeskkonnad kujundavad ja ajakohastavad oma väljapanekuid just sellest tõdemusest lähtudes.

Uudse näitusekeskkonna peegeldajaiks on nii ajaloomuuseumi Suurgildi hoone ajakapsel kui ka maanteemuuseumi vigurvända rada. Pole vist mõtet muretseda, et suure süvenemise oskus mängus kannatada saab.

Pigem tasub rõõmustada tublide arhitektide hea töö üle, võtta pere kaasa ja nautida saabuvat suve muu hulgas muuseumis, kus avastamisrõõmu jätkub igas vanuses maailmauudistajatele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing