Hiina aktsiad murdsid langusspiraali

Fredy-Edwin Esse, California 31. mai 2011, 10:10

Valitsuse võimalik intressimäärade kergitamine ja kallinev elekter uputas Hiina aktsiaid kaheksa päeva, lähenedes pikimale kukkumisperioodile pärast 1994. aastat, kuid odavad hinnad meelitasid investorid tagasi ostudele.

Üha tugevamat hoopi on saamas kinnisvaraarendajad, kus näiteks Poly Real Estate Group kukkus kaheksa kuu  madalaimale  tasemele. Langusele andis hoogu Shanghai Daily, kelle sõnul võib keskpank  tõsta intressimäärasid juba sel nädalavahetusel, vahendab Bloomberg.

"Pessimism on spekulatsioonide ajel üha laienemas, et intressimäärad tõusevad sel nädalavahetusel taas," ütles Dazhong Insurance'i fondihaldur Wu Kan. "Hiljutine langus ilmestab selgelt investorite leiget suhtumist aktsiatesse tõusva inflatsiooni taustal."

Ometi on madalad hinnad piisavalt ärgitanud  inimesi tormama enda rahaga odavaid aktsiaid ostma, mille tulemusel suutis Shanghai komposiitindeks vältida 9. languspäeva, lõpetades kauplemispäeva 0,97% plussis. CSI 300 indeks tõusis 1,05%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. May 2011, 10:17
Otsi:

Ava täpsem otsing