Tallinna korteriturul tehti kolmandiku võrra vähem tehinguid

01. juuni 2011, 00:00

Hinnad sellest hoolimata oluliselt ei muutunud. Olulist suurenemist näitas esimeses kvartalis aga uute korteritega tehtud tehingute arv. Tõusutrendis oli ka üldine pakkumiste arv, kuna paljud müüjad olid seoses euro saabumisega lükanud müügiotsust edasi.

Jätkus hindade eristumine sõltuvalt asukohast. Eelkõige hinnatud asukohas paiknevate elamispindade hinnad tõusid mõningal määral. Niinimetatud põlluarendustel jätkub tõenäoliselt hinnalangus. Magalate korteritel olulist hinnamuutust ei toimunud.

Esimeses kvartalis alustati mitme uue arendusprojektiga eelkõige kesklinnas ja selle lähipiirkonnas. Praegu käib Tallinnas juba vähemalt ligikaudu 1000 uue korteri ehitus. Teise kvartali jooksul võib lisanduda veel 500-1000 uut korterit.

Kuna tarbija on praeguses majandussituatsioonis hinnatundlik, siis eriti äärelinna arendusprojektide müük sõltub paljuski pakutavast hinnatasemest. Äärelinnas on arendaja jaoks edukaks müügiks vajalik hinnatase üldjuhul 850-1200 eurot/m2, kesklinnas ja selle lähipiirkonnas 1400-2000 eurot/m2.

Edaspidi võivad eluasemeturgu hakata mõjutama kiire uute korterite pakkumiste kasv, jõustuv võlakaitseseadus, intressitõus ja eluaseme sundkulutuste kasv.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:11
Otsi:

Ava täpsem otsing