Nokiale ennustatakse jätkuvat allakäiku

Katri Soe-Surén 01. juuni 2011, 11:17

Eilne mäda päev, mil tuli investoreid šokeerinud kasumihoiatus, ei jää Nokia ajaloos kindlasti mitte viimaseks.

Kravitz tsiteerib analüütikut Pierre Ferragud, kes kirjutab, et Nokia suhtes on küpsemas nende mustim stsenaarium. “Me usume nüüd, et Nokia seadmete äri kogeb tegevuskahjumeid ka selle aasta kolmandas ning tuleva aasta esimeses kvaratlis. Me usume ka, et Windows-operatsioonisüsteemil põhinevate telefonide turuletulek saab olema raske, arvestades Nokia brändi veojõudu ja nähtavust, samuti kiirust, millega kolmanda ökosüsteemi tekkimise võimalus on kadumas.”

Ferragu ennustab Nokiale “Motorola-tüüpi stsenaariumit”, prognoosides, et ettevõtte II kvartali nutitelefonide turuosa langeb võrreldes eelmise aastaga 19%.

Ferragu ei usu, et Microsoft Phone 7 operatsioonisüsteem suudab Nokiat päästa. “Kiirelt muutuval turul on Nokia väga kiiresti kaotamas. Kasumihoiatus II kvartaliks tõestas, et järgmised aastad tulevad väga rasked, müüginumbrid ja turuosa langevad jätkuvalt, kui mitte isegi senisest veelgi kiiremini.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2011, 15:44
Otsi:

Ava täpsem otsing