Kreeka maksejõuetus mõjutab Euroopa aktsiaid

Katre Pilvinski 02. juuni 2011, 15:18

Kuna reitinguagentuur Moody’s tõstis Kreeka maksejõuetuse riski 50% võrra ning globaalse majanduse taastumine on löönud kõhklema, langesid Euroopa aktsiad.

Samuti kukkusid Aasia aktsiad, kuid USA indeksi futuurid tõusid. Kaevandusettevõtete BHP Billiton ja Rio Tinto Groupi aktsiad langesid enam kui 2 protsenti, kuna mitteväärismetalli hinnad langesid. Briti kodutarvete jaemüüja Kingfisheri aktsia kukkus 3,2, kuna firma kasum ei vastanud ootustele.

Stoxx Europe 600 Index libises 0,8% jagu 276.14 punktini. MSCI Aasia indeks langes 1,8 protsenti. Euroopa turud, kaasa arvatud Šveits, Austria ja kõik Skandinaavia turud, on täna taevaminemispüha tõttu suletud. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2011, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing