Pilt rahvaste elust

Signe Sillasoo 03. juuni 2011, 00:00

Tallinna kunstihoone pakub põnevat vaatamist. Jean-Charles Hue näitus "Tatto Fight" heidab videote kaudu sügava pilgu mustlaste elule. Tema fookuses on peamiselt ühiskonna äärealadel elutsevad inimgrupid.

On kaadreid maailmast, kus elatakse karavanides ja söök tuuakse lauale küttimise abil. On kaadreid kohtadest, kus toimub tõsine ärplemine ja lõpuks lähevad käiku koguni relvad. On kaadreid poisist, kes kohtub ingliga, ja vanameestest, kes endid kui kunstiteoseid võrdlevad.

Tegu on dokumentaalfilmi ja videokunsti piire kompiva materjaliga. Huviga vaataks säärast pilguheitu paljude rahvaste kohta. See aitab ehk kraadi võrra paremini oma lähedasi ja ka kaugeid naabreid mõista.

Otse loomulikult oleks põnev näha Eesti inimeste elu mõne võõramaise režissööri kaamerasilma kaudu. See suunaks fookuse ilmselt mujale sellest, mida meie kodumaised enesekaemused näiteks NO99 esituses pakkunud on. Oleks ju täitsa põnev jälgida, kuidas siinne elu natuke kaugemalt paistab.

Erinevate rahvaste vahelist võitlust pakub ka teater. Endlas homme esietenduv "Attila" toob publiku ette loo hunnide pealikust, kes võtab oma vallutusretkel suuna Rooma peale. Loo fooniks on lavastaja Üllar Saaremäe sõnul just kultuuride konflikt, mis toob paralleele praeguse kristliku ja islamimaailma vahel toimuvaga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing