Hulgimüüja: jaekaubanduses on distsipliin

Alyona Stadnik 06. juuni 2011, 14:15

Hulgimüüja AS LTT nõukogu liikme Toomas Tõniste sõnul ei ole tema firmal suuremate jaekettide võlgadega probleeme -riskantsed on väiksed poed.

"Hulgimüügis on läbi aegade tendents, et väikeste poodide osakaal väheneb ja järele on jäänud suured. Kogu võlgade bilanss oleneb sellest, kas suurtel läheb hästi. Kui seal satub üks või kaks raskustesse, siis on võlglaste osakaal suur," kommenteeris Tõniste.

Ta märkis, et jaekaubanduse ettevõtted on suures osas maksujõulised, korralikel alustaladel ning distsipliin toimib.

"Väikeste poodidega on alati risk suurem. Tehakse pood, kuid kuna suured söövad nende turgu, siis ühel hetkel oli nii mõnelgi tendents selles suunas, et nad panevad poe kinni. Kõik oleneb sellest, mismoodi nad seda teevad, kas ettekavatsetult  või ei," lausus Tõniste.

Tema sõnul on ettevõtluskeskkond üldiselt paranenud. "Inimesed on hakanud jälle rohkem raha kulutama ja see on andnud suurematele jaekettidele parema võimaluse õigeaegselt oma kohustused täita," märkis Tõniste.  

Maksu- ja tolliameti andmeil oli juuni algul täitmata maksukohustusi 65 766 isikul, kes on riigile võlgu üle 388 miljoni euro. Eelmise kuuga võrreldes on kahanenud nii võlasumma kui ka võlglaste arv. Äripäeva päevaküsimus on, kas võlglaste arv on viimasel ajal pigem kasvanud või kahanenud ka eraettevõtluses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. June 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing