Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Metsakasvataja: puidutööstus on eksporditööstus

Alyona Stadnik 08. juuni 2011, 19:39

Fest-Fores AS juhatuse esimehe Toomas Kamsi sõnul saab nende ettevõttest eksport alguse, sest nemad müüvad puitu eksportivatele ettevõtetele.

 „Meie oleme eelkõige metsade haldajad. Me müüme eksportivatele ettevõtetele oma palki, paberipuu jne,“ kommenteeris Kams. Seega Fest-Fores otseselt ei ekspordi aga nende kliendid ekspordivad.

„Meie klientidel on kindlasti ekspordi mahud kasvanud. Kogu puidutööstus on praegu väga heas seisus,“ sõnas Kams.Ta märkis, et ei jõua nii palju toota kui on tellimusi. „Praegu on takistus selles, et ei ole piisavalt jõudu raiuda,“ lausus Kams.

Puit on kogu aeg enamasti läinud Eestist välja. „Ehitusebuumi ajal läks rohkem siseturule aga muidu eestlane ei jõua seda puitu ise ära tarbida, mis maal kasvab Puidutööstus on eksporditööstus,“ täpsustas Kams. 

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit teatas, et puittoodete eksport 2011. aasta I kvartalis moodustas 342 miljonit eurot, kasvades 30% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Puittoodete import moodustas 83 miljonit eurot. 

AS Fest-Forest on loodud 1998. aastal osutamaks metsamajanduslikke teenuseid. Põhilised tegevusalad täna on: metsakasvatus, metsamajanduslik planeerimine, metsade uuendamine, hooldus- ja uuendusraied. Lisaks tegeleb veel metsamaade hindamisega, metsamajanduslike investeeringutega Balti riikidesse ja kinnisvara arenduse ning vahendusega.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2011, 19:40
Otsi:

Ava täpsem otsing