Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kolibakterikahtlusega oaidusid ei ole Eestisse toodud
Juhul kui saab kinnitust oletus, et kolibakterinakkuse allikaks olid oaidud, ei muutu sellest eestlaste toidulaua jaoks midagi, kuna neid idusid ei ole Saksamaalt välja viidud, ütles veterinaarameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.
Täna teatas Saksamaa haiguskontrolli keskuse, Robert Kochi instituudi juht Reinhard Burger, et E. coli nakkuse allikaks on tõenäoliselt siiski oaidud, kuid Olev Kalda ütles ERRi uudisteportaalile, et uurimine veel käib.
"Saksamaa vastava teenistuse juht oli just paar tundi tagasi meie peadirektoriga ühenduses ja vähemasti on kindel, et kui see juhtum isegi piirdub idudega, siis neid idusid Saksamaalt välja ei ole veetud, need on puhtalt olnud kohapealseks tarbimiseks," kinnitas Kalda.
Ka ei ole tema sõnul veterinaarametil informatsiooni, et sellest piirkonnast oleks Eestisse üldse idusid toodud.
Praegusele teabele oaidude kohta peab kinnitus alles tulema, aga epidemioloogilise uuringu käigus on leitud tõenäoline seos, selgitas Kalda.
Minu Äripäeva kasutamiseks logi sisse või loo konto.