Nädala tegija - rahamasin Silvano

Fredy-Edwin Esse, California 11. juuni 2011, 10:24

Möödunud nädala suurima pommi lõhkas Talinna börsil kindlasti Silvano. Firma puistab aktsionärid üle suure rahahulgaga, vähendades aktsiakapitali ning makstes veel dividende pealegi.

Silvano FG, mis maksab sel aastal aktsionäridele aktsiate nominaalväärtuse vähendamise tulemusena 0,14 eurot aktsia kohta, otsustas vähendada veel aktsiate nominaalväärtust 0,10 euro võrra ja maksta lisaks investoritele dividende 0,05 eurot aktsia kohta.

See tähendab, et koos aktsiate nimiväärtuse vähendamisega (0,64 eurolt 0,40 euroni) ja dividendimaksega, maksab Silvano FG sel aastal ettevõttest välja 0,29 eurot aktsia kohta 11,455 miljonit eurot (179,2 miljonit krooni). Dividendide maksmine pannakse hääletusele aktsionäride üldkoosolekul, mis toimub 30. juunil.

Positiivne on ka see, et firma soovib pikendada aktsiate tagasiostuprogrammi 2012. aasta 30. juunini. Seega võivad aktsionärid ka raskematel hetkedel loota ettevõtte tugiostudele.

Kogu selle raha puistamise tulemusel rikastub üks mees oluliselt. Toomas Tool, kes ka Arco Varast omab ligi viiendikku, teenib 2,61 miljonit eurot ehk 40,84 miljonit krooni.

“Kapitali vähendamist ning läbi selle tehtavaid väljamakseid meie ei prognoosi ja usume, et see on pigem erakorraline,” kommenteeris Swedbanki analüütik Risto Hunt. “Küll aga prognoosime me dividendide väljamakseid ning usume, et dividendid suurenevad aasta-aastalt. Oma prognoosides oleme arvestanud, et Silvano võiks järgmine aasta maksta dividende ligikaudu 0,15 eurot aktsia kohta.”

Just sel põhjusel ja ka ettevõtte tugeva finants- ning hea turupositsiooni tõttu ei ole mul lähiajal kavas Silvano aktsiaid müüki panna. Tegu on Tallinna börsi ühe tugevaima ettevõttega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. June 2011, 16:14
Otsi:

Ava täpsem otsing