Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Uuring kaardistab maaettevõtete olukorda

Kadrin Karner 14. juuni 2011, 14:29

Eesti Maaülikool viib põllumajandusministeeriumi tellimusel läbi uuringu, eesmärgiga kaardistada maapiirkondade ettevõtete hetkeolukord, arengutrendid ja toetusvajadused, teatas ministeerium.

Saamaks teada, kuidas elab Eesti ettevõtlus maal, viib Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut läbi põhjaliku uuringu "Maapiirkonna ettevõtjate olukord, arengutrendid ja toetusvajadus".  Uuring valmib 3. septembriks 2012.

Uuring on seotud Eesti maaelu arengukava 2007–2013 (MAK) investeeringutoetuste meetmetega, mille kaudu toetatakse ja arendatakse maapiirkonna ettevõtlust ning seal tegutsevate ettevõtjate konkurentsivõimet ning jätkusuutlikkust.

„Saadud tulemusi kasutatakse sisendina Maaelu Arengukava 2014-2020 koostamisel,” ütles Kai Kalmann põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakonnast.

Eestis puudub kompleksne andmebaas,  kust oleks võimalik saada vajalikke algandmeid iseloomustamaks ja analüüsimaks maapiirkonna ettevõtjaid. 1. veebruari 2011. aasta seisuga on Äriregistris registreeritud 152 507 ettevõtjat, kellest 45% on registreeritud Tallinnasse.

„Taoline statistiline jaotus aga maapiirkonna ettevõtjate kohta eraldi puudub, kuna riiklikul tasandil ei koguta eraldi andmeid maapiirkonna ettevõtluse kohta. Statistiliste andmete ning muu vajaliku materjali ja ülevaadete puudumine raskendab maapiirkonna ettevõtluse olukorra hindamist ja analüüsimist,“ selgitas Kalmann.  

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. June 2011, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing