Wall Streetil tõusevad aktsiad

Ergo Sõõru 14. juuni 2011, 20:44

Wall Streetil tõusid ülemüüdud aktsiad peale tänast uudist jaemüügi kohta.

USAs langes jaemüük maikuus esimest korda viimase 11 kuu jooksul, kuid langes vähem, kui oli prognoositud ning selle tulemusel aktsiad tõusid. Jaemüük langes mais 0,2 protsenti aga prognoositud oli 0,4 protsendilist langust.

Pärast kuue nädala pikkust aktsiaturgude langust ning 1 triljoni dollari õhku haihtumist on silmapiiril uuesti näha aktsiaturgude tõusu. S&P jaemüügi indeks RLX on tõusnud täna 2 protsenti. Energiaturg on samuti tõusuvees ning S&P energiasektor GSPE on tõusnud täna 2 protsenti.

"Need on kergendavad tulemused kuna S&P on 70 protsendi ulatuses ülemüüdud. Ma loodan, et see tõus kestab vähemalt nädala lõpuni, kuid nõrkade majandustulemuste pärast võib turg jätkata langust, " ütles Bruce Zaro (juhtiv strateeg Delta Global Management'is Bostonis).

Dow Jonesi tööstuse keskmine DJI on tõusnud täna 121,06 punkti (1,01%) 12074,0 -, S&P 500 indeks SPX on tõusnud 15,21 punkti (1,2%) 1287,1 -ja Nasdaq Composite indeks INIC on tõusnud 37,49 punkti (1,42%) 2677,2 tasemele.

Bruce Zaro koos teiste investoritega on pingsalt oodanud S&P 500 kasvu alates märtsi madalaimast tasemest, milleks oli 1250. Reedel sulgus turg S&P 500 indeksil täpselt 1250 tasemel, mis oli viimase kolme kuu kõige madalam tulemus. S&P on hetkel 7 protsenti madalam, kui oli selleks maikuu alguse tulemus  ja nõrgad andmed majanduses tekitavad endiselt muret majanduskasvu suutlikuse osas.

Nasdaqi puhul ootab Zaro läbimist murdepunktist 2620 tasemel. Tema arvates võib Nasdaq langeda 2460-2480 tasemele lähikuudel.

Börsimaakler firma Charles Schwab Corp. teatas täna, et eelmisel kuul aeglustus kauplemise aktiivsus märgatavalt. Erainvestorid proovivad enda aktsiatest vabaneda üha rohkem ning sellel toel kasvab ka sularaha hulk.

Hiinas on endiselt probleemiks inflatsioon, mille on põhjustanud tootjahinnaindeksi kiire tõus viimase kolme aasta jooksul. Hiina keskpank suurendas kohustusliku reservi määra 50 punkti võrra kaubandusliku sisuga laenude puhul.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. June 2011, 05:54
Otsi:

Ava täpsem otsing