Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

„Tiigimehed“ solgivad kaevandamisturgu

Väinu Rozental 15. juuni 2011, 08:27

Riik tahab teha elu kibedaks maaomanikel, kes süvendavad põllule või keset metsa augu, ristivad selle tiigiks ja ärivad väljakaevatud mulla, liiva, kruusa vms mustalt maha.

Riiki ja kohalikke omavalitsusi üle kavaldavate maaomanike must äri käib lihtsalt – kaevad liiva- või kruusahunniku otsa augu, ütled, et see on tiik ja väljakaevatud kraami müüd naabrile või tuttavale ehitusmehele, kirjutab Saarte Hääl.

Kui oletada, et “tiik” on sada meetrit pikk, paarkümmend lai ja kaks-kolm meetrit sügav, tähendaks see maavarakogust vähemalt 4000 kuupmeetrit, mis müües võib sisse tuua mitukümmend tuhat eurot puhtalt kätte.

“Meie ajame pabereid, teeme uuringuid ja analüüse ning maksame raha, teised mehed löövad aga lihtsalt kopa maasse ja kaevavad,” ütles mitmel pool Eestis kaevandamisega tegeleva OÜ Moreen esindaja Vello Merilo.

““Tiigimeeste” kavaldamine on tekitanud pahameelt ja paksu verd seadusekuulekate “karjäärimeeste” hulgas, kes on pidanud läbima kogu bürokraatiamasina selleks, et tegutseda,” ütles Saaremaalt pärit riigikoguliige Jaanus Tamkivi, endine keskkonnaminister.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. June 2011, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing