Maisa: edukad ärimehed on töönarkomaanid

Väinu Rozental 18. juuni 2011, 13:52

Kõrgkoolidest tuleb hordide kaupa igasuguseid õpetatud äriinimesi, aga edukalt suudavad ettevõtluses hakkama saada neist vaid üksikud, ütles ASi Viljandi Centrum juhatuse liige ja üks omanikest Tiit Maisa.

„Kõrgkoolidest tuleb hordide kaupa igasuguseid õpetatud äriinimesi, aga edukalt suudavad ettevõtluses hakkama saada neist vaid üksikud,“ lausus Maisa.

Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva raamatuklubi värske raamat „40 ärinippi“, milles ettevõtja leiab vastuseid, kuidas valida ärivormi, kuidas leida uusi äriideid, kuidas osaleda välishankel ja paljule muudele kuidas-küsimustele.

Tiit Maisa ütles, et äris on hävinguid ja võite, aga võidud peavad olema suuremad. „See on ärimaailmas hetke intuitiivne äratabamine, lootusega seotud soov midagi ära teha, riski võtmise julgus ja võime riski taluda,“ loetles ta edukust tagavaid tegureid.

„Ja muidugi meeletu töö. Minu tutvusringkonnas olevad ettevõtjad on kõik meeletud töönarkomaanid. Ma mäletan, et 90ndate aastate alguses olid nad kogu aeg kontoris tööl või lennus. Ja nad on täna ka lennus.“

Maisa sõnul on talle mitmed eakaaslased öelnud, et küll tal on ikka vedanud. „Mina tookord võtsin asja ette, nemad ei võtnud,“ jätkas Maisa. „Sest neil polnud riskijulgust, stressitaluvust ja suurt töökust.“

Maisa lisas, et küllap on ka äriloteriis suurte panustega mängijaid, aga enamik neist hävib. „Kui paljud inimesed ostavad loteriipileteid lootuses võita, aga võidavad vaid üksikud.“

 


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. June 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing