Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Trichet: euro on stabiilne valuuta

Rainer Saad 20. juuni 2011, 17:02

Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet, kes pälvis pühapäeval Kieli Instituudis 2011. aasta Maailma Majandusauhinna, ütles euro kohta, et see on stabiilne ja usaldusväärne valuuta.

Trichet sõnavõtt leidis samal päeval aset, kui Luksemburgi kogunesid euroala finantsministrid, et pidada kõnelusi Kreeka teise abipaketi üle. „Euroopa Keskpank on 12 aastat taganud hinnastabiilsust, kus inflatsioon on aastaselt jäänud alla 2%," ütles Trichet.

Trichet toonitas, et Euroopa Keskpank teeb kõik, et tagada hinnastabiilsus ning rahuloluks ei ole praegu põhjust.

Euroopa Keskpanga juht tõi välja ka selle, et peale mõningast taastumist on globaalne tasakaalutus jälle levima hakanud. „Eurol on väga tähtis roll maailma majanduses,” märkis keskpanga juht, lisades, et kõrge töötus on eurotsoonis vastuvõetamatu.

Trichet tõi välja ka selle, et Euroopa Keskpank vastutab monetaarpoliitika eest, kuid mitte liikmesriikide majanduspoliiitika eest. Ja vaatamata praegusele euroala väljakutsetele, on iga-aastane defitsiit eurotsoonis praegu pool sellest, mis on Ameerikas või Jaapanis.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2011, 17:54
Otsi:

Ava täpsem otsing