Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saksa majandus võlakriisile vaatamata optimistlik

Katri Soe-Surén 24. juuni 2011, 16:27

Järjekordne Ifo ärikliimaindeks tõusis juunis üllatuslikult kõrgeimale tasemele Saksamaade taasühinemisest saadik, vahendas Reuters.

Tähtsaim Saksa konjunktuuribaromeeter kerkis 0,3 protsenti 114,5 punktile. Tulemus oli üllatuslik, kuna kõik Reutersi poolt küsitletud eksperdid olid ennustanud tagasiminekut. „Saksa majandus on korraliku tõusu faasis,“ ütles Ifo president Hans-Werner Sinn. Samas olid ka ligi 7000 küsitletud firmajuhti tulevikuväljavaadete suhtes skeptilisemad kui kuu aega tagasi.

„Ifo indeks trotsib raskusjõudu,“ kommenteeris Ben May, Capital Economicsi analüütik. Siiski eeldab enamus ekspertidest, et tõus lähitulevikus pisut vaibub. Ekspordi ootused on kahanemas, samuti palkavad tööstusfirmad vähem personali kui veel mõned kuud tagasi. Majanduskasvu tipptase on seega ületatud.
Hulgimüüjad on oma ootustes optimistlikumad kui jaemüüjad, eriti hästi läheb aga Saksa ehitussektoril. Eksperdid ennustavad 2011. aasta majanduskasvuks rohkem kui 3 protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. June 2011, 16:27
Otsi:

Ava täpsem otsing