Direktiiv paneb kinni kolmandiku Soome kanalaid

Anu Jõgi 26. juuni 2011, 13:55

Iga kolmas Soome kanala lõpetab sel aastal tegevuse Euroopa Liidu direktiivi pärast, mis keelab seniste puuride kasutamise, kirjutas Helsingin Sanomat.

Kanalapidajate sõnul on uute puuride hankimine kallis. Äri kavatsevad kinni panna eelkõige väiksemad kanalad.

Tööd jätkavad kanalad plaanivad seevastu tootmispinda suurendada, nii peaks munatoodang endisel tasemel püsima. Sügisel võib siiski munadega probleeme tekkida, kui uute puuride paigaldamine veel pooleli on.

Uutes puurides on kana kohta rohkem ruumi kui endistes. Puurides on ka munemispesa ja õrred, kus kanad istumas saavad käia.

Munatootjate ühenduse juhi Jan Lähde sõnul on tootjad uuenduse hästi vastu võtnud, kuna kanadele on uut tüüpi puurid head. Osa tootjaid on muudele tootmistüüpidele üle läinud. „Liikumine on põrandakanalate kasutuselevõtmise poole, osalt ka mahetootmisele. Soomlased on loomade-lindude heast käekäigust huvitatud ja tootjad peavad ostjatele pakkuma seda, millele on nõudlust,“ ütles Lähde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2011, 13:55
Otsi:

Ava täpsem otsing