Mati Karmini vanaraua miinidisain

Ragne Nukk 01. juuli 2011, 00:00

Meremuuseumi miinimuuseumis on avatud skulptor Mati Karmini värkseim väljapanek "Disainimööbel meremiinidest".

Mis saab vanadest meremiinidest pärast seda, kui nad on oma esmase, sõjalise eesmärgi täitnud ja meresügavusse puhkama jäänud? Siis ootab Mati Karmin esimesena järjekorras, et kõik eri suuruses meremiinid oma tagaaeda kokku korjata ja hakata neile uut elu planeerima.

Karmin on kujundanud meremiinid erinevateks funktsionaalseteks disainiobjektideks. Kõige enam leiab näituselt tugitoole ja muid istumisaluseid, millel on täiesti tooli kuju ja mida vaadates ei tulegi kohe pähe, et tegemist on kunagiste julmade militaarobjektide, miinidega. Mõnest pikemast miinist on saanud vann, mõnest ümaramast grillahi. Kõige pilkupüüdvamad on ratastel poolikud miinid ehk nahkpolstriga vooderdatud tugitoolid. Kummalisel kombel on need kunagi ohtlikud, militaarsed, kuid kaunilt ümarad vormid muutunud Karmini käe all täiesti taltsaks. See on taaskasutuse uus tase.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:14
Otsi:

Ava täpsem otsing