Algab XI noorte laulupidu

Birjo Must 03. juuli 2011, 09:25

Täna kell 9:00 algas XI noorte laulu- ja tantsupeo rongkäik Tallinna Vabaduse väljakult, mis jätkub lauluväljakul laulupeoga.

Tallinna Vabaduse väljakult hakkas laulu- ja tantsupeo rongkäik liikuma kell 9:00. Rongkäigu ees marsib peo kunstiline toimkond. Neile järgnevad maakondade kaupa tantsijad, võimlejad, lauljad ja juhendajad. Kokku osaleb rongkäigus ligikaudu 34 500 inimest. Rongkäigu teekond on üle viie kilomeetri pikk ning viimased kolonnid jõuavad lauluväljakule orienteeruvalt kell 13:00.

Rongkäigust kasvab välja noorte laulupidu, mis kestab õhtutundideni. Laulupeol kuuleb kokku üle 22 200 laulja ning 2111 pillimängija. Kõlab Eesti muusika nii tänasest päevast kui minevikust.

„Laulupeol räägime eelkõige Eestimaast ja siin elamise rõõmust ning rahust,“ tutvustas  laulupeo kunstiline juht Veronika Portsmuth peatselt algavat pidu. Portsmuth lisab, et selle suve suursündmuse märksõnad on pidu, armastus ja algus. Ta soovib, et kõik lauljad ning pillimehed oleksid valmis laulupeo lugu läbi muusika edasi andma. „Ma loodan, et noored rokivad südamest!“

Rongkäigu ajal on Tallinnas muudatused nii liikluse kui ühistranspordi korralduses. Lisainformatsiooni saab Tallinna linna ning laulupeo kodulehelt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2011, 09:25
Otsi:

Ava täpsem otsing