Kadri Land: Rootsis tehakse asju rahulikumalt

Birjo Must, Kadri Bank 03. juuli 2011, 16:40

Rootsi arusaamise kohaselt tehakse asju väga rahulikult, läbimõeldult ja arutatult, samas kui Eesti on ehk ameerikalikum, kus otsuseid tehakse kiirelt, selgitas riikidevahelisi erinevusi Tallink Silja AB juht Kadri Land.

Küsimusele, kuidas on juhtida eestlasena üht suurt ettevõtet Rootsis, vastas Land, et eelkõige on see väga põnev. „Muidugi on ta keeruline, aga heas mõttes,“ sõnas Land lisades, et Tallink Silja ei ole tavaline Rootsi firma, vaid sel on rahvusvahelised mõõtmed.

Landi sõnul on Eesti ja Rootsi geograafiliselt küll väga lähedal, kuid väga erinevad. „Juba selles mõttes, kuidas me mõtleme ja reageerime. Eesti on võib-olla ameerikalikum, et otsuseid tehakse kiirelt. Teeme ära ning kui läks valesti, siis läks ja teeme uuesti,“ põhjendas ta.

Rootslased ei saa sellest Landi kinnitusel enamasti aru. „Aga nad hakkavad seda ajapikku mõistma, sest nad on üldiselt võõraste asjade suhtes väga tolerantsed,“ möönis juht.

Ta selgitas, et Rootsi arusaamise kohaselt tehakse asju väga rahulikult, läbimõeldult ja arutatult. Ja kui need on siis ükskord läbimõeldud, kõigiga – kaasa arvatud ametiühingutega – arutatud ja kümme korda paberile pandud, siis hakatakse neid ellu viima. Selleks on kulunud igavene pikk aeg, aga siis saavad nad ka tavaliselt väga korralikud, ütles Land.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2011, 16:41
Otsi:

Ava täpsem otsing