Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Gazprom peab kõnelusi Põhja-Koreaga

Fredy-Edwin Esse, California 06. juuli 2011, 16:10

Venemaa gaasihiiu Gazprom esindajad peavad Põhja-Koreas läbirääkimisi kohaliku naftatööstuse ministeeriumiga.

"Kõnelusi peavad Korea naftatööstuse minister Kim Hui Yong ja teised ametnikud ning Venemaa poolt Gazpromi delegatsioon eesotsas juhatuse esimehe asetäitja Aleksandr Ananenkoviga," vahendab Reuters Korea uudiste keskagentuuri teadet.

"Kohtumisel räägiti koostööst nafta ja gaasi vallas ning paljudel teistel pooli huvitavatel teemadel," seisis teates. Ilmselt räägiti majanduslikest projektidest, mis on seotud Põhja- ja Lõuna-Korea veeldatud maagaasi tarbimisega. Nood riigid on Jaapani järel ühed suuremad tolle energiakandja kasutajad.

Gazpromi juhtide visiit järgnes Venemaa luurejuhi külastusele Põhja-Korea pealinna. Venemaal ja Põhja-Koreal on ühine, suhteliselt lühike piir, kuid riikide majandussidemed kannatasid oluliselt, kui Nõukogude Liit kokku varises.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. July 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing