Euroopa Keskpank tõstis intressimäärasid

Rainer Saad 07. juuli 2011, 15:18

Euroopa Keskpank tõstis täna intressimäära 25 baaspunkti võrra 1,5%ni, mida kapitaliturudki olid oodanud. 

Euroopa Keskpanga juht Jean-Claude Trichet andis juba juunis märku, et intressitõus juulis on tõenäoline, viidates euroala inflatsioonile, mis praegu ulatub 2,7%-ni ja on kõrgem kui keskpanga loodetud 2%.

Saxobanki ökonomist Steen Jakobsen usub, et intresside tõstmine on rohkem poliitiline kui rahanduslik otsus: „Arvan, et Euroopa Keskpank on nurka surutud. Ainus vahend, et endast mingisugustki märku anda on intresside tõstmine. Arvan, et erinevus poliitikute ja turgude arvamusest erineb nii Kreeka osas kui määratleb ka selle, mida tuleks fundamentaalselt teha."

Euroopa Keskpank on hoidnud intressimäära majanduskriisi aastatel rekordmadala 1% peal. Aprillis tõsteti baasintressi 25 punkti võrra ehk esimest korda ajaloos tõsteti Euroopas intressimäära enne Ameerikat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2011, 10:49
Otsi:

Ava täpsem otsing