Buffett annetas Gatesi fondi 1,5 miljardit

Fredy-Edwin Esse, California 08. juuli 2011, 10:37

Teisi miljardäre rohkem annetama utsitav legendaarne investor Warren Buffett annetas Bill Gatesi loodud fondile 1,5 miljardi dollari eest aktsiaid.

Bloombergi andmetel jõustus täna 19,3 miljoni Berkshire Hathaway B-aktsia annetus. Aktsia eilne sulgemishind New Yorgi börsil oli 77,77 dollarit.

Buffett on juba niigi lubanud pea kogu oma varanduse annetada Bill ja Melinda Gatesi fondile, heategevusorganisatsioonidele, mida juhivad tema kolm last ning veel ühele fondile, mis kannab tema esimese naise nime. Tema valitud heategevusühendused võitlevad muuhulgas vaesuse ja haigustega, rahastavad USA haridust ja avardavad ligipääsu abortidele.

"Intelligentne ja suur heategevus peaks tegelema asjadega, mis võivad ka ebaõnnestuda," ütles 80aastane investor märtsis. "Kui sul õnnestub heategevuses kõik ettevõetu, siis järelikult teed sa liiga lihtsaid asju."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2011, 08:59
Otsi:

Ava täpsem otsing