Hülged tekitasid 740 000 euro eest kahju

Silvia Kruusmaa 09. juuli 2011, 13:17

Mereteadlased arvutasid välja kahju suuruse, mille hülged tekitasid kaluritele aastal 2009. Kogu Eestis oli kahju 740 000 eurot, millest suurem osa Pärnumaal.

“Oluline on vahet teha otsesel ja kaudsel kahjul,” selgitas Eesti mereinstituudi vanemteadur Markus Vetemaa Saarte Häälele. Otsene kahju jagunes omakorda kaheks: mõrdadest ära viidud ja kahjustatud kalasaagi kahjusumma Saaremaal oli 51 129 eurot ning lõhutud püüniste kahjusummaks kujunes 19 173 eurot.

Kaudse kahju all mõeldakse kalasaagist saamata jäänud tulu, mida täpselt ei teata, kuna kaudse kahju summade üle võib palju spekuleerida. “Uuringus panime põhirõhu otsese kahju väljaselgitamisele,” selgitas Vetemaa.

Kahjusumma selgitati välja küsitlusankeedile vastanud ligi kahesaja kaluri vastustest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2011, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing