DnB NORD Eesti käive ja kasum kasvasid II kvartalis

Silvia Kruusmaa 13. juuli 2011, 15:58

DnB NORD Eesti 2011. aasta I poolaasta puhaskasum oli 2,6 miljonit eurot, millest II kvartali kasum moodustas 1,4 miljonit eurot (2010.a. II kv puhaskahjum 1,2 miljonit krooni).

Kogutulud suurenesid I poolaastal eelmise aasta sama perioodiga võrrelduna 9,2%. Teise kvartali kogutulud ulatusid 2,3 miljoni euroni (2,4 miljonit aastal 2010), teatas pank.

Suurenemise allikaks oli peamiselt puhta intressitulu tõus ja oluliselt väiksemad laenuprovisjonid esimesel poolaastal. Tegevuskasum enne laenukahjumeid kasvas aastaga 35% ning seda peamiselt tegevuskulude vähenemise arvelt.

„2010 aastal alanud majanduskriisist taastumine on jätkunud ning see on avaldanud ka väga positiivset mõju DnB NORD Eesti arengule ja tulemustele. Lisaks üleüldisele konjunktuuri paranemisele ja tänu emapanga DnB NOR jõulisele toele, on uue hingamise saanud ka meie uusmüük. Panga ja liisingu koondportfell on esimese poolaastaga kasvanud 5%. Vaatamata tihenenud konkurentsile Eesti pangandusturul, prognoosime oma ärimahtude olulist kasvu jätku ka teisel poolaastal,“ kommenteerib DnB NORD Panga tegevjuht Hans Pajoma 

Vaatamata üldistele positiivsetele arengutele on Pajoma ettevaatlik. „Siiski ei saa Eesti majanduse positiivsete arengute taustal unustada võimalike negatiivseid arenguid seoses osade eurotsooni riikide võlakriisiga. Seda määramatust tuleks kindlasti silmas pidada ka Eesti ettevõtjatel kui koostatakse oma pikaajalisi äriplaane,“ sõnas Pajoma.

DnB NORD Panga emapank DnB NOR teenis 2011. aasta II kvartalis kasumit 473 miljonit eurot, mis on 95 miljoni euro võrra suurem kui 2010. aasta II kvartali tulemus. Laenumahud on kasvanud 6,3 miljardi euro võrra alates 2010. aasta juunikuust. DnB NOR grupi 2011. aasta I poolaasta kasum on 853 miljonit eurot, mis on 88 miljoni euro võrra rohkem kui oli 2010. I poolaasta kasum.

„Me oleme väga rahul II kvartali kasumi numbritega. See on peale finantskriisi paremuselt teine tulemus kvartalite võrdluses, parem oli ainult 2010 aasta IV kvartal. Tõusvad intressi tasemed ja vähesed laenude mahakandmised andsid oma positiivse mõju kasumile. Mahakandmiste madal tase näitab meie laenuportfelli head kvaliteeti. Vaatamata sellele jätkub väga tihe konkurents Norra turul nii laenude kui hoiuste osas,“ kommenteeris DnB NOR grupi tegevjuht Rune Bjerke.

DnB NOR eeldab järgnevaks kuueks kuuks tõusvat majanduskasvu nii Norras kui rahvusvahelistel turgudel ja sellest tulenevalt finantsturgude aktiivsust, mis kompenseerib surve marginaalidele. Pikas perspektiivis oodatakse häid tulemusi Baltimaadelt ennekõike tänu Euroopa keskmisest kõrgemale majanduskasvu tasemele. 

Alates 2010. aasta detsembrist on DnB NORD grupi 100%-line omanik Norra suurim pank DnB NOR. DnB NOR on turuväärtuse poolest suuruselt teine pank Skandinaavias. DnB NOR grupp tegutseb 19 riigis üle kogu maailma ja grupis töötab üle 13 000 töötaja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2011, 15:58
Otsi:

Ava täpsem otsing