Toornafta on languses

Ergo Sõõru 14. juuli 2011, 21:03

Toortnafta hakkas langema peale Föderaalpanga presidendi Ben S. Bernanke kommentaari kvantitatiivse leevendamise kohta.

Futuurid langesid kuni 2 protsenti peale seda, kui Bernanke tunnistas kongressile, et keskpank on ettevaatlik algatamaks kolmanda raundi kvantitatiivset leevendamist. Toornafta tõusis eelnevalt kuni 0,8 protsenti, kui USA töötukassa avaldas, et töötushüvitiste taotluste arv langes eelmisel nädalal 22 000 võrra 405 000-ni.

„Bernanke kommentaar eemaldas mõned spekulatsioonid selle kohta, et Föderaalpank oli alustamas kolmandat raundi kvantitatiivset leevendamist. Kommentaaril oli otsene mõju naftale ja dollarile,“ ütles PFGBest’i Chicago üksuse uuringute asepresident Phil Flynn uudisteagentuurile Bloomberg.

Täna langes toornafta hind 2,61 USA dollarit (-2,66%) 95,44 dollari tasemele. Brenti toornafta on augusti tarneks vähenenud 0,42 dollarit (-0,35%) 118,2 dollari tasemele barreli eest. Augusti leping aegub täna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2011, 11:28
Otsi:

Ava täpsem otsing