Merkel ei välista enam Kreeka võlgade restruktureerimist

Katri Soe-Surén 18. juuli 2011, 10:18

Saksamaa kantsler Angela Merkel ei välista enam Kreeka võlgade restruktureerimist.

„Ma küll ei tööta selles suunas,“ ütles Merkel eile Saksa telekanalile ARD antud intervjuus. Merkel toonitas aga, et erakreeditoride kaasamine Kreeka teise abipaketti näitab seda, et riigil on eriline probleem. „Me teeme kõik, mida suudame, et vältida veelgi karmimaid tagajärgi,“ lisas kantsler. Sel neljapäeval peaksid Brüsselis kogunema 17 eurogrupi riigi- ja valitsusjuhti erakorralisele tippkohtumisele. „Sõidan sinna ainult siis, kui on oodata tulemust,“ kinnitas Merkel, öeldes et ta on oma plaanid nii teinud, et tal on neljapäeval aega.

Merkel on varem öelnud, et Kreeka peab ära tegema oma kodutöö ja et Kreeka teise abipaketti tuleb kaasata erakreeditorid. Merkel on ühtlasi selle poolt, et Euroopa saaks endale oma reitinguagentuuri. Initsiatiiv selleks peaks aga tulema majanduse poole pealt.

 

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2011, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing