Analüütik: Nokia oli raskuste kiuste tubli

Elmar Ots 21. juuli 2011, 15:25

II kvartal oli Nokia jaoks selle aasta rängim, kuid firma sai rasketes oludes siiski hakkama, hindab Saksa panga West-LB Nokia-analüütik Thomas Langer ajalehes Taloussanomat.

Tähtsaim seik Nokia majandustulemustes oli see, et mobiiltelefonitootja kasumimarginaal (6,7%) ületas ennustatut, arvab Langer. Lisades, et see muudab maailma suurima mobiilitootja tuleviku lootusrikkamaks. Samas kahanes marginaal märgatavalt varasemalt 9,5%lt.
”II kvartal oli selle aasta lainepõhi. Nüüd sõltub kõik III kvartali tulemusest,” ütles Langer.
Nokia on lubanud kulusid kärpida ennaktempos ning suur lootus on rajatud ka jõulude paiku müügilejõudvale Windows Phone-telefonile.
Langer tunnistab samas, et Nokiasse investeerimine on endiselt riskantne, sest Nokia Siemens Networki tulemus on kehv ning kallimate nutitelefonide läbimüük kidur. Ka polevat välistatud, et hiidfirma ei suuda piisavalt kiiresti reageerida Windowsiga uudistelefoni müügiedule/edutusele ning võtta ruttu vajalikke meetmeid olukorra päästmiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2011, 15:25
Otsi:

Ava täpsem otsing