Soros lõpetab fondijuhina

ÄP 27. juuli 2011, 00:00

Tema fondijuhikarjäär on kestnud üle neljakümne aasta, augustis saab Soros 81aastaseks.

Soros ütles oma kirjas klientidele, et tagastab nende varad väärtuses alla 1 miljardi ning edaspidi keskendub Soros Fund Management ainult Sorose enda perekonna varadele, kirjutab CNBC.

Kuna Sorose riskifond on enamjaolt alates 2000. aastast ainult perekonna varasid hallanud, siis otsustasid George Sorose pojad Jonathan ja Robert, et juhivad fondi pereettevõttena. Otsus tuli pärast seda, kui SEC (USA Turu-ja Väärtpaberijärelevalve Inspektsioon) kavatseb järgmisel aastal käiku lasta uue finantsregulatsiooni, mis tähendaks paljudele riskifondidele registreerimist SECi juures, kes nõuab põhjalikku informatsiooni investorite, varade, huvide konflikti ning kõige kohta, mis puudutab fonditegevust. Erand jääb ainult pereettevõttena tegutsevatele fondidele.

Sorose fondi suurus on 25,5 miljardit dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:57
Otsi:

Ava täpsem otsing