Investorid soosivad kulda – uus rekord

Rainer Saad 03. august 2011, 22:19

Kulla hind tõusis eile uue rekordini, kui üks unts maksis 1675,90 dollarit. Märgid USA majanduse  takerdumisest panid investoreid kullast kaitset otsima.

Moody’s Investors Service ütles, et võib USA reitingut kärpida ning märkis Ameerika väljavaate negatiivseks. Kulla hind eurodes jõudis samuti uue rekordini kui investoreid pani muretsema aeglustuv majanduskasv, mis võib raskendada Hispaania ja Itaalia püüdlusi enda võlga kärpida.  

„Inimesed otsivad kullas kaitset,” ütles Frank Lesh, FuturePath Trading LLC kaupleja Bloombergile. „Inimesed põgenevad valuutakõikumiste, majandusnõrkuste ja poliitilise ebastabiilsuse eest. Kuld on rahvusvaheline valuuta ning ükski riik ei saa seda juurde trükkida.”

2011. aastal on kulla hind tõusnud 17%. USA Föderaalreserv hoiab jätkuvalt intressimäärasid nullilähedal ja on lõpetanud 2 ülikallist majandusstiimuliprogrammi, mida tuntakse ka kui "kvantitatiivse leevenduse" näol.

Septembritähtajaga hõbedafutuurid tõusid 4,2% kui üks unts maksis 41,75 dollarit, mis oli suurim hüpe peale 13. juulit. Hõbeda hind on see aasta tõusnud 35%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2011, 13:05
Otsi:

Ava täpsem otsing