Nafta hind kaheksa kuu madalaimal tasemel

Fredy-Edwin Esse, California 08. august 2011, 11:17

Finantsturgude ebakindluse ja uue majanduskriisi hirmu taustal on toornafta hind jätkuvalt languses.

Hommikul oli toornafta futuur New Yorgi kaubabörsil ligi 4% miinuses, olles lähedal viimase kaheksa kuu madalaimale päevasisesele hinnale. Kella 11.30ks oli langus veidi tagasi andnud ning toornafta barrel maksis 84,39 dollarit, kukkudes 2,90%.

"Nafta jätkab nõrgalt, kuna optimism on kadunud ja tarbijakindlus on tugeva surve all," ütles Bloombergile Commodity Broking Servicesi direktor Jonathan Barratt, kes säilitas enda selleaastase keskmise hinnasihi 100 dollari peal. "Ei ole kahtlust, et praegu käib väike tapatalg. Tegu on ülemüügiga, loomuliku reaktsiooniga."

Läinud nädalal kukkusid toornafta hinnad 9,2%, mis oli suurim kukkumine pärast maikuud ja terve aasta peale on nafta hind plussis 3%ga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2011, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing