OECD: maailmamajanduse kasv on jälle aeglustumas

Maarja-Liis Mitri 08. august 2011, 17:51

Enamust maailma suurematest majandustest ootab ees kasvu aeglustumine ja on üha enam tõenäoline, et sellest ei pääse ka USA, vahendab The Wall Street Journal OECD koostatud analüüsi tulemusi.

Esmaspäeval teatasid Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni esindajad, et selle 34 liikme peamine majandusliku aktiivsuse näitaja langes juunis maiga võrreldes 0,3 punkti võrra tasemele 102,2, andes märku sellest, et majanduskasv on taas aeglustumas. Näitaja tasemel 100 punkti märgib pikaajalist kasvutrendi.

Ühtlasi lisas OECD, et ka mitmete teiste oluliste mitteliikmesriikide majanduste kas on aeglustumas, kirjutab The Wall Street Journal. 

Kasvu aeglustumist on esialgu oodata Kanadas, Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias ja Ühendkuningriigis, aga samuti ka Brasiilias, Hiinas ja Indias. Üha suurema tõenäosusega ootab sama saatus ka USA-d, Jaapanit ja Venemaad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2011, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing