SEC uurib S&P reitingualandamist

Fredy-Edwin Esse, California 12. august 2011, 10:26

USA Väärtpaberikomisjon (SEC) on teinud reitinguagentuurile Standard & Poor's ülesandeks avaldada nimekirja inimestest, kes teadsid USA riigireitingu alandamise plaanist enne selle väljakuulutamist.

Financial Timesile olukorda kommenteerinud asjaga kursis olevate inimeste sõnul uurib komisjon võimalikke insaider-tehinguid. Asja uurib SEC järelevalve osakond, kelle pädevuses on ka reitinguagentuuri kontrollimine.

FT allika sõnul uurib SEC, kes omasid reitingu alandamise infot enne selle avalikustamist. Allikas lisas, et komisjonil ei ole veel kindlaid tõendeid S&P-poolsest lekkest ega pahatahtlikkest tehingutest.

Samas on üsna raske tõestada, et keegi lekitas infot või tegi tehinguid enne info avalikustamist, kuna paljud kauplejad ootasid reitingu alandamist ja tehinguid võidi teha juba enne mitmete väärtpaberite ja valuutadega. N-ö traditsioonilisel insaider-tehingul on aktsia hinna ja konkreetse sündmuse puhul tavaliselt paremini nähtav seos.

Uurimus tuleb ajal, kui SEC on eesmärgiks võtnud veelgi karmimalt ja põhjalikumalt jälgida turgudel toimuvat. Komisjon lisas läinud aastas uued osakonnad enda õiguskaitseüksusse ja on muutnud oluliselt uurimisrühma hoiakut pärast uue juhtkonna palkamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2011, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing