Kolmepäevase tõusu lõpp Wall Streetil

Maarja-Liis Mitri 16. august 2011, 23:53

Pärast kolmepäevast tõusu lõpetasid USA börsid teisipäevase sessiooni languses, kui Saksamaa ja Prantsusmaa liidrid rääkisid Euroopa võlaprobleemidest, pakkumata eriti lahendusi.

Kõige enam ehk üle 1% alanes täna Nasdaqi koondindeks. S&P 500 ning Dow Jonesi tööstuskeskmise langus jäi siiski ühe protsendi piirist allapoole.  Järgnevalt on ära toodud indeksite sulgumistase, koos langusega protsentides ja absoluutarvudes.

DOW JONES  11 405,93     -76.97    -0.67%
NASDAQ            2 523,45     -31.75   -1,24%
S&P 500            1 192,76       -11.73   -0.97%

Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicholas Sarkozy kohtusid teisipäeval, et arutada võlakriisiga toimetulemist ja meetmeid, kuidas euro usaldusväärsust säilitada. Investoritele valmistas eelkõige pettumust asjaolu, et Sarkozy ja Merkeli meelest on 440 miljardi suurune euro stabiilsusfond piisav, vaatamata majandusteadlaste soovitusele seda suurendada.

Ühtlasi panid liidrid ette kehtestada finantstehingute maks, mis saatis langusse börsi operaatorite NYSE Euronexti ja NASDAQ OMX Grupi aktsiad. Viimased lõpetasid täna vastavalt 8,39% ja 2,75% madalamal.

Aktsiaturgude langusele andis hoogu juurde ka Saksamaa teise kvartali majandustulemused, mis olid oodatust palju nõrgemad.

Üha enam räägitakse börsidel karuturust. Tänane MarketWatch kirjutab, et kõik kolm peamist indeksit on liikumas niiöelda surmaristi-mustri järgi, mis on viimase kümne aasta jooksul karuturgu edukalt ette suutnud ennustada.

Karuturuna tuntakse börsidel pikaajalist langustrendi, mida saadab investorite pessimism ja ebakindlus tuleviku ees. Surmarist moodustub siis, kui indeksi 50 päeva libisev keskmine ristub allapoole suunduval trendijoonel 200 päeva libiseva keskmisega, kirjutab MarketWatch. 

Dollar tugevnes täna euro suhtes, aga langes naela ja jeeni suhtes. Septembri tähtajaga naftafutuuride hinnad alanesid 1,23 dollari võrra tasemele 86,65 dollarit barrelilt, samal ajal kui detsembri tähtajaga kullafutuuride hind tõusis 27 dollarit, saavutades taseme 1 785 dollarit untsi kohta.

Tõusid ka USA kümneaastaste võlakirjade hinnad, surudes tulususe 2,23% peale esmaspäevaselt 2,28%-lt.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2011, 00:52
Otsi:

Ava täpsem otsing