Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Majandusteadlane: arenevad turud ei päästa kogu maailma

Rainer Saad 17. august 2011, 20:41

Capital Economics majandusteadlane Neil Shearing usub, et on ekslik arvata nagu arenevate turgude edust võiks kasu saada ka arenenud turud.

Arenevad turud kasvavad prognoositavalt 6% järgnevate aastate jooksul ning säilitavad suure jooksevkonto ülejäägi. „Selle asemel, et aidata arenevat maailma, on arenenud riigid üha rohkem pidurdamas oma nõudlust teistest riikidest,” ütles Shearing enda avalduses, vahendab Marketwatch.

„Vaja on märkimisväärset impordi suurenemist sellistes riikides nagu Hiina ja naftatootjad kui arenenud riigid tahaksid saada osa arenevate turgude edust,” ütles Shearing ning märkis, et vaatleb Ladina-Ameerika ja Türgi praegust sisenõudluse kasvutempot üha enam jätkusuutmatuna.  

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. August 2011, 20:41
Otsi:

Ava täpsem otsing