S&P soovitab Google aktsiat müüa

Rainer Saad 17. august 2011, 18:43

Standard & Poor’s, mis varem soovitas Google aktsiat osta, on peale Motorola Mobility ostmist soovitanud ettevõtte aktsiat müüa, viidates antud tehinguga seonduvatele riskidele.

Analüütik Scott Kessler ütles CNBC-le, et näeb suurenevat riski Google aktsiale seoses 12,5 miljardi dollarilise tehinguga, millega Google ostab Mototola Mobility. „Google maksab liiga kõrget hinda,” ütles Kessler. „Nad ostavad selle ettevõtte, et kaitsta enda Androidi frantsiise võimalike patendiohtude eest, kuid me arvame, et selline samm ei pruugi neile seda tagada.”

Kessler arvas, et kahe ettevõtte ühildumine võtab kauem kui Google loodab ja see mõjutab oluliselt Google-i kasvu. 

„Google tegutseb väga erinevates valdkondades ning tal on konkurente peaaegu kõigil neist. Google+ on neile toonud palju tähelepanu, kuid nad kulutavad agressiivselt, et edestada konkurente,” ütles Kessler. 

S&P aktsiasiht Google aktsiale on 500 dollarit.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing