Lenovo kahekordistas kasumi

Fredy-Edwin Esse, California 18. august 2011, 10:23

Hiina suurim personaalarvutite tootja Lenovo Group teatas ligi kahekordistunud esimese kvartali kasumist, lüües analüütikute prognoose tänu äriklientidele ja arenevatele turgudele.

Firma puhaskasum tõusis aastatagusega võrreldes 98 protsenti, 108,8 miljoni dollarini ehk 1,08 sendini aktsia kohta, vahendas Bloomberg. Aasta varem teeniti 54,9 miljonit dollarit ehk 0,54 senti aktsia kohta.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid keskmiselt 84 miljoni dollarilist puhaskasumit. Lenovo käive tõusis aastaga 15% võrra, 5,92 miljardi dollarini.

Lenovo on suutnud arenevatel turgudel nagu Brasiilia ja Venemaa edukalt edestada suurkonkurente Hewlett-Packardit ja Delli, võites olulisel määral turuosa. Lisaks on firmal hästi minemas ka koduturul ning kvartali tulemustele avaldas positiivset mõju suurel hulgal USAs lisandunud ärikliente.

"Nad on päris palju rohkem avatud äriklientide personaalarvutite turule, kui tavatarbijatele," ütles JI Asia tehnoloogiaanalüütik Jean-Louis Lafayeedney, kes soovitab Lenovo aktsiaid osta. "Arenevatel turgudel saab firma lisaks kohalikele äridele tellimusi ka rahvusvahelistelt firmadelt, kes nendele turgudele laienevad," lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. August 2011, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing