Valmis uus Baltimaade loomemajanduse ülevaade

Indrek Kald 19. august 2011, 10:54

Kultuuriministeeriumil valmis koostöös Läti ja Leedu kolleegide ning Loov Eestiga ülevaade loomemajanduse hetkeseisust kolmes Balti riigis.

Kogumik annab teada kolme riigi loomemajanduse tugistruktuuridest, poliitikatest ja toetuspraktikatest ning toob näiteid loomevaldkonnas tegutsevatest ettevõtmistest. Suurbritannia kultuuriminister aastail 1997-2001 Chris Smith analüüsib Balti riikide võimalusi ja eeldusi loomemajanduse arendamiseks. 

"Kolme Balti riigi ministeeriumide koostöö on eeskujuks ka teistele Euroopa Liidu riikidele," kinnitas kultuuriministeeriumi asekantsler Ragnar Siil. "Kahtlemata annab sellest tunnistust ka Eesti valimine 2011. aastal Euroopa Liidu loomemajanduse töögrupi juhiks ja Läti esindaja nimetamine alatöögrupi eesistujaks," lisas ta.

Suurbritannia esimeste loomemajandusprogrammide käivitaja Chris Smithi sõnul on valdkonna arendamisel kriitilise tähtsusega kultuuri ja hariduse omavaheline sidumine, rahastamisvõimalustele juurdepääsu lihtsustamine ja kultuuriekspordi soodustamine. "Loomemajanduse roll riikide majandusarengus on üha laialdasemalt kinnitust leidnud. Nüüd tuleb see teadmine muuta konkreetseteks sammudeks valdkonna toetamisel," kirjutas Smith oma artiklis.

Loomemajanduse kogumikku antakse välja alates 2010. aastast, kord aastas saab ülevaate valdkonna peamistest arengusuundadest Eestis, Lätis ja Leedus. Selle aasta kogumikku "Creative Industries in Estonia, Latvia and Lithuania 2011" rahastasid kultuuriministeerium ja Briti Nõukogu Eesti esindus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. August 2011, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing