Ilves: Euroopa kaks raha - neuro ja pseudo

Elmar Ots 22. august 2011, 16:29

„Kuni Angela Merkel on Saksamaa kantsler, Euroopa ühiseid võlakirju ei tule,” kinnitas president Toomas Hendrik Ilves.

Ei saa teha nii, et võlakirjad antakse välja, aga Euroopa Liidu ühed riigid järgivad protseduure, teised aga valetavad, arutles Ilves, viidates viimasega ilmselt Kreekale ja teistele end eelarvekriteeriume eirates kõrvuni võlgadesse mässinud euroriikidele. „Poliitiline reaalsus on väike, et sellega nõus oldaks,” rõhutas Ilves „eurobondide” sünni tõenäosuse kohta.
Võlakirjateema lõpetas president naljaga euro kadumise kohta. On pakutud, et siis teeb Põhja-Euroopa endale ühe, Lõuna-Euroopa aga teise raha, ütles ta. „Esimese nimi on neuro, teisel aga pseudo,” märkis riigipea.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2011, 16:29
Otsi:

Ava täpsem otsing