Obama: Kongress takistab majanduse taastumist

Maarja-Liis Mitri 22. august 2011, 22:03

2012. aasta presidendivalimisteks valmistuv Barack Obama süüdistas laupäeval Kongressi majanduskasvu takistamises, sest viimane viivitab seaduseelnõudega, mis aitaksid luua uusi töökohti ja kasvu taastada, kirjutab uudisteportaal Reuters.

Juba eelmisel nädalal toimunud kolmepäevasel visiidil Ühendriikide keskläände, ütles president Obama, et nii kiirtee-ehituse, kaubanduse kui ka palgafondi makse puudutavad eelnõud, millega Kongress hetkel edasi ei lähe, võiksid majanduse taas jalgele aidata.

„Ainus, mis nende eelnõude vastuvõtmist hetkel takistab, on teatud rahvasaadikute keeldumine seada riigi huvid partei omadest ettepoole. See on praegu peamine probleem,“ sõnas president oma iganädalases raadiopöördumises.

Olukorras, kus Ühendriikide tööpuudus on üle 9%, võib olla Obama ainsaks võimaluseks  tagasivalitud saada inimeste veenmine, et ta juhib riiki õiges suunas. Hiljuti kritiseeriti ka presidendi otsust sõita oma iga-aastasele puhkusele Martha Vineyardi saarele Bostoni lähedal, samal ajal kui ligi 14 miljonit  ameeriklast vaevleb tööpuuduses. Valge Maja esindajate sõnul veedab president enamiku sellest üheksapäevasest perioodist, mil ta Washingtonist eemal on, töötades tööturgu ja majanduskasvu puudutava kava kallal, mille avalikustamist on oodata septembri alguses.

Oma laupäevases kõnes tunnistas Obama, et USA hetkeolukord on kõike muud kui hea. „Meil on praegu rasked ajad. Meil on vaja, et inimesed Washingtonis – need, kelle töö on tegeleda USA probleemidega; need, kes on valitud rahvast teenima – seaksid oma erimeelsused tagaplaanile ja hakkaksid tööle,“ sõnas president.

Obama sõnavõttu kommenteeris oma iganädalases pöördumises ka vabariiklasest Ohio kuberner John Kasich, öeldes, et presidendist pole õige seista praegu kõrvale ja hakata teisi selles ummikus süüdistama. „Lahkhelid valitsuses pole mingi vabandus tegevusetusele,“ sõnas ta. Ühtlasi kutsus mees ka oma parteikaaslasi üles olema kompromissialtimad. „Poliitiliste meetmete osas kompromissi leidmine on täiesti normaalne, seni kuni kompromiss ei puuduta sinu enda põhimõtteid,“ ütles ta. 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2011, 22:03
Otsi:

Ava täpsem otsing