"Pole kindel, kas esitan enda kandidaadi"

Alyona Stadnik 25. august 2011, 14:05

Eesti Panga nõukogu liige Valdo Randpere pole enda kandidaati Eesti Panga presidendi kohale veel esitanud ning ei ole kindel, kas hakkab seda üldse tegema.

"Ma ei tea, kas ma esitangi. Ma pole kindel, aga selleks on aega veel vähemalt üks päev, kuni esmaspäevani. Ma mõtlen pingsalt," vastas Randpere küsimusele, kas ta on oma kandidaadi juba esitanud.

Ta selgitas, et kui keegi teine esitab sama kandidaadi juba ära, siis pole asjal nagu mõtet. "See ei annaks midagi. See oleks mõttetu käik, kui kõik esitaksid sama kandidaadi,“ sõnas Randpere.

Reformierakond on oma juhi, peaminister Andrus Ansipi suu läbi üsna selgelt välja öelnud, et kui rahandusminister Jürgen Ligi sooviks ametikohta vahetada, siis partei meelest oleks ta keskpanga juhiks kõige sobilikum. Reformierakonna peasekretär Martin Kukk vihjas ka Postimehele, et praegune nõukogu esimees Jaan Männik on öelnud, et kui Ligi kandideeriks, siis oleks ta nõus Ligi kandidatuuri ka nõukogule esitama.

Selle peale, kas Randpere võiks enda kandidaadina samuti Jürgen Ligi esitada, vastas nõukogu liige, et oletada võib igasuguseid asju. „Kuna tegemist on suhteliselt salajase protsessiga nii kandidaatide esitamise, kui ka hääletamise osas, siis rohkem informatsiooni te lisaks ei saa,“ ütles Randpere.

Järgmisel nädalal lubas Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik esitada kandidaatide nimekirja. Nõukogu koosolek toimub 6.septembril, kus otsustatakse, kes on järgmine Eesti Panga president või tehakse kandidaatide nimekirja lühemaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2011, 13:46
Otsi:

Ava täpsem otsing