Jaapani peaminister astub ametist tagasi 

Alyona Stadnik 26. august 2011, 09:34

Jaapani peaminister Naoto Kan kinnitas reedel, et astub tagasi demokraatliku partei (DPJ) esimehe ja ka peaministri ametikohalt. Riiki ootab ees viie aasta jooksul juba kuuendat korda peaministri valimine, kirjutab Reuters.

DPJ parteist soovib uueks esimeheks kandideerida kokku seitse liiget . Võitja valitakse 29. augustil. Soovijate hulgas on ka endine välisminister Seiji Maehara ja rahandusminister Yoshihiko Noda.

Naoto Kani toetus langes alla 20% poliitika järjekindlusetuse ja Fukushima tuumajaama radiatsioonikriisiga tegelemise tõttu. Tema pooldajate sõnul sai Kanile saatuslikuks ka see, et ta soovitas riigil hakata tuumaenergiast loobuma. See idee oli populaarne ja rahvas pooldas seda, kuid idee vastu on paljud tipp-poliitikud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. August 2011, 09:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing