Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tööpuudus Eesti moodi

Elmar Ots 30. august 2011, 09:19

Kui paljud firmad kurdavad kvalifitseeritud tööjõu puuduse üle, siis etem pole olukord ka lihttöölise leidmisel – pikaajalistki töötut lihtsalt ei õnnestu ametisse meelitada.

Kui pagaritööstus Euroleib vajas sel suvel puhkuste ajaks asendusautojuhti, küsis firma töötukassast töötute sohvrite nimekirja, kuid ühtki roolikeerajat neil tööle meelitada ei õnnestunudki, kirjutab Järva Teataja. Kes oli ära, kes oli kusagil mustalt tööl – põhjendusi oli igasuguseid kuni selleni välja, et praegu küll ei saa tööle tulla, sest mu naisel on parajasti puhkus, imestab Euroleiva juhataja Margus Vilmre.

Sama keeruline on seis aga veelgi lihtsamate ametite puhul – näiteks Järvamaal otsitakse praegu pakkijaid, kartulisortijaid, transporditöölisi, kastipesijaid ja äärekivipaigaldajaid. „Järvamaal on arvel 1100 töötut, 65% neist pikaajalised, enamik neist võiks lihtsamat tööd teha,” ütles töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasang. Kui aga töötukassa konsultandid helistasid läbi Türi töötuid ja pakkusid neile äärekivipaigaldamisel tööd, leidsid kõik põhjuse, miks nad pakkumist vastu võtta ei saa - selleni välja, et ühel valutasid hambad, teine aga pidi minema koeraga jalutama.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. August 2011, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing